Andrea FORNI (Vertical Water)

Grans projectes, grans reptes
L’AVENTURA DE LES CASCADES INTERMINABLES

Andrea Forni, és "Isttore di Torrentismo" per al "Scuola Nazionale di Torrentismo" del "Club Alpí italià (CAI)" i tècnic de l'associació "Actiività Sportive Confederate (ASC)" reconegut pel "Comitè Olímpic Nazionale Italià (CONI ) "

El 2012 amb quatre amics més, va desenvolupar el projecte Vertical Water, amb la intenció de crear un grup de torrentisme interregional que organitzés expedicions internacionals.

Des d’aleshores, el grup ha crescut i s’ha consolidat com a associació. Avui compta amb més de 20 membres que col·laboren i participen activament en expedicions internacionals i una cinquantena de persones que segueixen les seves aventures, participant ocasionalment en projectes tant a Itàlia com a l'estranger.

Entre els projectes més importants, cal destacar:

  • "Chamje Khola 2019 The Italian Job". On es va gestionar la integral del canó de Chamjé Khola per primera vegada, que es troba al cor de l’Himàlaia nepalí, entre les muntanyes Annapurnal (8091M) i Manaslu (8163 m).
  • Endless Waterfall Adventure (EWA)”, l'aventura de les cascades interminables. L’objectiu és descendir les 14 cataractes més altes del món amb un desnivell de més de 800 metres. La primera expedició del projecte EWA va ser a Suïssa, el 2020, va descendir la cascada de Mattenbachfälle. La segona expedició del projecte EWA es va dur a terme a Noruega, el 2022, amb l'exploració de les dues cascades de Kjerrskredfossen i Vinnufossen.

En aquests moments, Vertical Water està immersa en l’organització de la “International Canyoning Meeting 2023” que es durà a terme a Albània del 6 al 12 de maig.

Andrea ens parlarà de Vertical Water i el seu projecte EWA. Explicarà en profunditat com enfronta, logísticament i tècnicament, el descens de les cascades més monstruoses del món (gestió de riscos, punts clau, material, logística, tècnica ...). No ens ho podem perdre.