Daniel PLANELLS MORA

Exploració, tècniques de progressió, material tècnic, gestió del risc en ambients hostils
EXPLORACIÓ DE CANYONS EN CONDICIONS HIVERNALS EXTREMES

Daniel PLANELLS MORA, conegut, sobretot, per ser el coordinador de l'equip Viking Open Canyon i ser un dels esportistes d'alt nivell que en aquests moments tenim al nostre país a l'especialitat de descens de canyons. Al seu palmarès hi ha multitud de viatges i expedicions, sent el més rellevant: les 6 expedicions que ha realitzat a Noruega (la més recent el 2023, on s'han aperturat dos canyons en condicions hivernals extremes: el Glera i el Marakelva).

Al seu currículum, Daniel té la coordinació, el 2017, d'una expedició d'obertura de barrancs a Albània, diferents obertures a Suïssa, la Comunitat Valenciana, els Pirineus, el 2018 i el 2019 va ser membre de l'expedició Costa Rica Open Canyon, i ha realitzat diversos viatges per tot el món: Illa del Reunió, Madeira, Açores, Suïssa, Àustria, Alemanya, Itàlia, França...

A més, tota aquesta activitat la compagina amb la presidència del Club: “Càbres de Muntanya – Espeleologia i Barranquisme”, a la Comunitat Valenciana.

Daniel ens parlarà en profunditat sobre les apertures de canyons en condicions hivernals extremes, ens mostrarà el documental realitzat per Viking Open Canyon anomenat: “Glera i Marakelva, AL LÍMIT DE LA BOGERIA”. De primera mà ens explicarà l'experiència vívida a l'apertura d'aquests dos barrancs, també ens parlarà de la gestió del risc en aquest tipus de descensos i de dos punts claus: l'elecció del material personal i del material col·lectiu.