David PRIETO

Presentació del llibre - Seguretat en els descensos
BARRANCS D'ANDALUSIA (30 DESCENSOS) + COM AFRONTAR AMB SEGURETAT TREVELEZ

Apassionat dels esports d'aventura i la muntanya, Tècnic Esportiu en Barrancs i Mitja Muntanya, Tècnic en Salvament Aquàtic i Primers Auxilis, amb anys d'experiència com a guia i formador en barrancs a la Federació Andalusa d'Espeleologia. I per la seva professió, especialista en actuació policial en catàstrofes naturals. President del Club Deportivo Dinámicos, de Màlaga. Ha realitzat multitud de viatges: Suïssa, Itàlia, el Marroc, l'illa de Madeira (Portugal), l'illa del Reunió (França)... I per afegir alguna cosa més al seu extens currículum ha realitzat multitud de reequipacions en territori andalús i és cofundador i administrador de la pàgina "CAUDALES BARRANCOS ANDALUCÍA" a Facebook.

Andalusia podria definir-se com la regió de la diversitat, i la causa podria ser que posseeix els territoris amb menor i major registre de pluges (cap de Gata i Grazalema), així com parcs nacionals tan heterogenis com Sierra Nevada i Doñana. Sens dubte, un terreny d'aventura excepcional on trobareu alguns dels millors descensos de barrancs de la Península Ibèrica. Per aquest motiu, ressenyar els 30 millors barrancs d'Andalusia és una tasca pràcticament impossible, ja que cada barranquista té la seva llista dels millors. Si bé hi sol haver coincidències sobre quin és el millor respecte a alguna característica en concret, per exemple, quin és el més lúdic? La gran majoria contestaria que Riu Verd; o quin és el més espectacular? Doncs és probable que la catedral dels barrancs d'Andalusia: Buitreras; o quin és el més difícil i tècnic? Segurament respondrien que Trevélez. Aquesta guia recopila els descensos que per algun motiu tenen algun encant o característica que el fan especial. Aquesta guia us ajudarà a conèixer-los ia endinsar-se a les seves vies.

David no només es dedicarà a presentar-nos la guia, sinó que li prestarà especial atenció al barranc de Trevèlez, el descens més mític i complex de Andalusia, només apte per a experts coneixedors amb fort cabal, un barranc que ens posarà a prova tant físicament com tècnicament , on s'han d'afrontar rebufs, drosages, sifons, rentadores i passamans aeris tremendament relliscosos, tot això amb la dificultat afegida del color ataronjat de les seves aigües. David ens mostrarà els seus secrets i les estratègies més òptimes per planificar-ho i afrontar-ho amb el màxim de seguretat.