Olivier NICOLAS (Olv Nco)

Grans projectes, grans reptes
LA GRAN CASCADA AMB SISTEMA DUFOUR, PAS DE NUS I CORDES DE 8, 6 I 3 MM DE DIAMETRE

Olivier és un apassionat i gran practicant de la disciplina del descens de canyons. En les seves activitats integra el seu esperit transgressor, cosa que fa plantejar projectes d'envergadura d'una manera mai realitzada.

La idea és baixar per la dreta orogràfica els 422 m que configuren la Gran Cascada, tan a prop com sigui possible de l'aigua i realitzant, tan sols, 2 ràpels. Brutal! Segons les fotos analitzades sembla factible. Volen acostar-se el màxim possible a la part superior de la vertical de la Gran Cascada, just on l'aigua comença a desplomar-se i així evitar els frecs de la corda contra la roca i baixar de la forma més aèria i neta possible. I tot això el més a prop de l'aigua que el raciocini els permeti i així poder augmentar el caràcter aquàtic del descens. Objectiu: Cercar seguretat, contacte aquàtic i altura!

Un ambient extraordinari degut a l'aïllament ia l'alçada que hi ha la part més alta del Circ on es troba la Gran Cascada. La Gran Cascada és l'objectiu d'Olv Nco i el seu company.

Olivier ens mostrarà com va baixar la Gran Cascada de 422m.

Les cordes utilitzades::
- 200 m en poliamida de 8 mm 1.800 daN (per baixar).
- 120 m en aramida de 6 mm 1.900 daN (per baixar i instal·lar passamans).
- 320 m en aramida de 3 mm 400 daN (per recuperar la corda en els ràpels que sigui necessari).

L'elecció de les cordes plantejarà un nou repte, el ràpel més llarg previst és de 320m, fet que suposa unir la corda de 200m i la de 120m amb un nus i recuperar amb la de 320m de 3 mm de diàmetre. El nus escollit és el nus Dufour, tot un desafiament en la seva execució i posada en pràctica. Sense oblidar-nos del pas de nus a 200m de la capçalera del ràpel i amb 200 m més als peus.

Olivier ens explicarà aquesta aventura que li haurà requerit diversos anys de somnis, imaginació i proves per finalment emprendre aquesta dantesca vertical amb 2 persones i sense cap tipus d'assistència. Una jornada que es veurà reforçada per una petita jornada tècnica, en particular sobre lús de cordes de 6 mm i el ràpel amb cordes massa curtes. Les vostres reflexions, propostes i mètodes, ens sorprendran!