TOROS Canyoning Group

Exploració, tècniques de progressió en ambients hostils
EXPLORACIÓ DE CANYONS EN ZONES VOLCÀNIQUES AMB MEDI AMBIENT ÀCID

Costa Rica és coneguda a tot el món per les seves platges i muntanyes, però alguns dels seus paratges més increïbles segueixen encara amagats en profunds canyons, on l'aigua i els mil·lennis han esculpit paisatges incomparables: cataractes vertiginoses, estrets i profunds passadissos, gorgs d'aigües cristal·lines. TOROS CANYONING GROUP aprofita les tècniques de l'esport del descens de canyons per arribar on ningú ha arribat abans, documentant les rutes en detall i fotografiant les joies que Costa Rica segueix amagant.

TOROS CANYONING GROUP, és un grup d?exploració de canyons especialitzat en l'obertura de rutes volcàniques a Costa Rica. Des del 2016 ha explorat més de 12 descensos volcànics que han col·locat Costa Rica al mapa del canyonisme mundial.

El projecte de canons volcànics busca explorar, documentar i exposar al públic la informació de totes les rutes oberturades, per tal d'impulsar l'esport del canyonisme al país i posicionar Costa Rica com un referent mundial.

TOROS CANYONING GROUP, ens presentarà els reptes que ha hagut d'afrontar i afronta en l'exploració de descens de canyons a zones volcàniques. Ens explicarà, com als seus començaments, van haver d'utilitzar tècniques espeleològiques per accedir als llocs més recòndits. Ens parlaran de l'equipament i la instal·lació de la corda en un medi ambient àcid (a causa de les erupcions volcàniques), de com es comporten els materials usats a nivell personal i col·lectiu respecte a l'acidesa. I ens donaran detalls de la planificació de les seves exploracions i els imprevistos que s'han hagut d'afrontar.