Xavier ARREGUI

Criteris i tècniques d'equipament
EQUIPAMENT EN DESCENS DE CANYONS, REDUNDÀNCIA, USOS I DISTRIBUCIÓ

Se'l coneix sobretot per ser el promotor i administrador del grup “infoequipamento (barrancos)” a Facebook, que és la comunitat hispà parlant més important que avui existeix al món, la temàtica principal del qual és l'equipament en descens de canyons.

Pràctica el descens de canyons i l'espeleologia des de finals dels 90, cosa que ha provocat que estigués present durant l'evolució de la disciplina del canyonisme, vivint diferents circumstàncies, tant en l'àmbit del desenvolupament de les tècniques, com d'evolució dels materials , com de la promoció de l'esport, com de desenvolupament de les estructures formatives, participant en la creació del pla formativa de la seva regió,

És tècnic esportiu en Espeleologia pel Ministeri de Cultura i Esport Espanyol i Instructor/Director Esportiu en Espeleologia i Descens de Canyons per la Federació Catalana de Espeleologia. Ha realitzat multitud de viatges per Europa, Àsia, Àfrica, Amèrica, sent els més rellevants el de la illa de La Reunión, Cap Verd (Sant Antao), Irian Jaya (Indonèsia), Colòmbia (Antioquia) i Brasil (Praia Gran). També durant una època es va dedicar a realitzar les grans travessies d'espeleo espanyoles i franceses: Tete Sauvage-Verna, B15-B1, Sistema d'Alba, Cueto-Coventosa... També va realitzar exploracions del Foratón de Tendeñera a -1.000 mdp.

Pel que fa a l'equipament, des de fa 5 anys, lidera el grup encarregat de supervisar i reequipar els descensos més emblemàtics de la regió.

Xavi ens intentarà transmetre conceptes molt importants pel que fa a l'equipament en el descens de canyons: El concepte de “Fixació de Seguretat” i els usos i distribució de les fixacions a les capçaleres o reunions en descens de canyons. L'objectiu és reflexionar sobre els criteris i tècniques actuals i provocar els canvis necessaris en l'equipador amb l'esperit d'augmentar la seguretat, l'eficàcia i l'amplitud de maniobres que podem realitzar en els equipaments que actualment es realitzen.